Språkutbildning i svenska

Har ni språkutmaningar på jobbet?

Den globala arbetsmarknaden har gjort att vi idag kan möta flera olika nationaliteter och bakgrunder på våra jobb. Men för den som just kommit till Sverige kan det vara svårt att komma till rätta direkt, särskilt om man inte talar samma språk. Det är oftast den viktigaste vägen in i gemenskapen på arbetsplatsen och en förutsättning för att personen ska vilja stanna kvar en längre tid.

Utbildningar i svenska med Terminal 5

På Terminal 5 erbjuder vi flera olika utbildningar i svenska för både kandidater, medarbetare och familjemedlemmar. Genom en språkutbildning i svenska inför flytten till Sverige kommer din kandidat snabbare kunna komma in i arbetet och samhället. Att kunna göra sig förstådd och förstå sina nya kollegor stärker också självförtroendet. Oavsett vilken typ av utbildning ni väljer så kommer det garanterat att göra en stor skillnad för alla inblandade!

Utbildningsupplägg

Eftersom vi har egna anställda erfarna lärare i svenska så har vi möjligheten att även anpassa utbildningarna efter era behov. Några av våra populäraste upplägg är:

Grupputbildning (live) i grupp med lärare. Dessa grund- och fortsättningsutbildningar genomför vi på beställning över hela Sverige. Dessa utbildningar kan också kombineras med praktiska, nätverksbyggande, sociala lektionstillfällen så som matlagning, restaurangbesök m.m. i syfte att låta deltagarna bygga ett lokalt nätverkt på bostadsorten.

Grupputbildning (distans/video) i grupp med lärare. Dessa grund- och fortsättningsutbildningar genomför vi på beställning globalt och kan vara en bra lösning om ni har flera deltagare som är geografiskt spridda.

Privatundervisning (distans/video) med lärare. Dessa grund- och fortsättningsutbildningar genomför vi på beställning globalt (löpande start normalt inom en vecka) . Detta är en bra lösning om ni har medarbetare som är mycket på resande fot och oregelbunden arbetstid så varje lektionstillfälle bokas eftersom tillsammans med läraren och deltagaren. Det är också en bra lösning om ni bara har enskilda individer som på snabbaste möjliga sätt vill öka sin kunskap.

Alla våra utbildningar syftar till att våga prata svenska och att ta sig fram på bästa möjliga sätt i det svenska samhället. Alla utbildningar innehåller också introduktion till  den svenska arbetskulturen.

Alla ovanstående utbildningar kan även genomföras som intensivutbildningar där syftet är att på kortast möjliga tid tillgodogöra sig språket eller olika branschers fackspråk och säkerhetskultur. Självklart kräver dessa intensivutbildningar, och även de andra utbildningarna ovan även ett engagemang från deltagaren där hemläxor är en del i utbildningen.

Några exempel på branschutbildningar kan vara ”Produktionspersonal i industrin”, ”Undersköterskor”, ”Legitimationsyrken inom vården”, ”Ambassadspersonal”, ”Ingenjörssvenska”, ”Myndighetssvenska”, ”Offentlig sektor” mfl.

Kontakta oss via utbildning@terminal5.nu  eller via vår växel på telefon: 0770-17 50 30 för mer information.